Bekeringsverhaal Douwe en Tjitske

Ik ben Douwe Ekema en samen met mijn vrouw Tjitske willen  we  graag getuigen van hoe we tot geloof zijn gekomen.

Voor  mijn bekering leefde ik er maar wat op los en dacht vooral mijn  plezier in drank te vinden en veel te feesten. Door deze levenswijze ging mijn aandacht naar van alles en nog wat maar niet naar mijn gezin. Ik  ging altijd vaak op stap en mocht dan ook graag altijd even een gokje wagen achter zo`n gokkast wat natuurlijk vervelende financiële gevolgen had. Ook was er dan altijd veel negatieve spanning tussen mijn  vrouw en ik maar gelukkig vergaf ze me altijd weer en daardoor zijn we nu nog steeds gelukkig bij elkaar. Door het vele drankgebruik gedraagde ik mij altijd op een manier waar ik me achterna wel eens voor schaamde en wat ons huwelijk had kunnen kosten.Ook tijdens Usa car meetings nam ik altijd zoveel alcohol  dat als ik de andere dag hoorde wat ik had gedaan  ik daarvan schrok. Op dat moment interesseerde me het niks wat  anderen van mijn gedrag vonden want ik dacht dat hier allemaal niks mis mee was. Maar achteraf  nadat we Jezus hadden aangenomen was het net of verdween de enorme muur die ik had opgebouwd en besefte ik dat ik met deze levensstijl mijn gezin pijn deed en heel ver was verwijderd van de weg die God voor ons heeft bedoeld en dat spijt me zeer.Tjitske ging nog wel eens naar een Bijbelstudie en het geloof heeft haar nooit echt losgelaten. Maar ze miste hierin de echtheid. Het was dan ook in 2003 dat mijn vrouw Tjitske naar een gastendienst was in  de Filadelfia gemeente in Zwaagwesteinde en waar zij een keuze had gemaakt voor Jezus om Hem te volgen. Die avond heeft ze ook met een Zuster gebeden voor mijn situatie. Ze kwam die avond thuis en ik wist niet eens dat ze daar heen was omdat we bij elkaar langs leefden en ze vertelde me  dat  ze tot geloof was gekomen en dat ze zich wilde laten dopen.

Mijn antwoord daarop was heel simpel. Mooi voor jou maar niet voor mij want ik ben al als baby gedoopt en daarmee uit.Tjitske gaf daarop geen antwoord en is naar boven gegaan en heeft een boekje achtergelaten over de doop op tafel. In mijn nieuwsgierigheid dacht ik laat mij toch maar even lezen wat er over de doop word verteld. De eerste tekst die ik tegen kwam was  Handelingen 2:38 U moet zich bekeren tot God  en u laten dopen  in de naam van Jezus Christus, want dan worden uw zonden vergeven. Het  was op dat moment net of God  tegen me zij, jongen als baby kon je je nog niet bekeren en daarna heb ik de bijbel opgezocht die toch nog ergens in de kast stond en alle teksten opgezocht om te zien wat er in het boekje stond over de doop of het inderdaad ook klopt.

showImage.php-2Daarna kwam ik nog enkele teksten tegen waardoor ik steeds meer drang kreeg om verder te zoeken. Mijn vrouw kwam na dit alles na ongeveer 15 min weer naar beneden en schrok wat ik toen tegen haar zij,dit was namelijk , Tjitske ik wil graag met je mee en me bekeren en  me samen met jou laten dopen. Nou je snapt wel dat ze natuurlijk verbaasd was en hoe dit nou mogelijk was in 15 min omdat ik voor deze 15 min niks van het geloof moest hebben. Na een zoektocht in de bijbel kreeg ik ook nog  een tekst voor de kinderen Marcus 10: 14-16 13 De mensen probeerden kinderen bij hem te brengen om ze door hem te laten aanraken, maar de leerlingen berispten hen. 14 Toen Jezus dat zag, wond hij zich erover op en zei tegen hen: ‘Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. 15 Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan.’ 16 Hij nam de kinderen in zijn armen en zegende hen door hun de handen op te leggen. Dus na enige tijd hebben we een gesprek gehad met de voorganger en zijn we in 2003 allebei gedoopt door onderdompeling en de kinderen zijn opgedragen/ gezegend in dezelfde dienst. Nu inmiddels is onze oudste dochter Annefrouk ook gedoopt en kan ik zeggen dat ons leven zeer zeker is veranderd en hebben we een nog betere relatie gekregen. Beide Kinderen zowel Annefrouk  en Janine ervaren ook echt God in hun leven en willen ook graag Hem volgen.  Ook zijn er intussen vele bijzondere dingen gebeurd wat u ook op deze site kunt bekijken onder andere getuigenissen en bij de foto`s staat nog een verslag van de bijzondere reis naar India van Tjitske en ook nog enkele filmpjes.  Wij ervaren deze verandering in ons leven als een zegen en zou me ook geen leven zonder Jezus meer kunnen voorstellen en ook kijken we nu anders tegen de toekomst aan als eerst en daarom willen we dit ook graag delen met vrienden en mensen die hier meer over willen weten. Want Jezus wil er ook voor u zijn en u het eeuwig leven schenken.

Geplaatst in Nieuws.