Nieuwsbrief 16

Cruising for Jesus, Gered om te redden. (12 December 2014)

Cruising for Jesus acties 2014

GlorieStoel-acties hebben dit jaar meerdere malen plaatsgevonden in Buitenpost en in de omgeving.

12 Februari
Op deze dag mochten we helpen de droom van een jongeman om te zetten in werkelijkheid. Veel lieve mensen waren betrokken om samen met de stichting het mogelijk te maken om een 45-km auto aan te schaffen.

15 Februari Studie en outreach Buitenpost
Vandaag hebben we een heerlijke dag beleefd van studie en actie met de GlorieStoel. Prachtig om met 16 broeders en zusters deze dag te mogen beleven, die begon met onderwijs. Later deze dag werd theorie omgezet in actie/outreach in de straten van Buitenpost. Er waren veel mensen die open stonden voor een gesprek. Anderen gingen van deur tot deur om met mensen te spreken. Ook zijn we met een aantal mensen in het gemeentehuis geweest. Wat het extra bijzonder maakte, was dat God heel duidelijk beelden aan ons door gaf waar we moesten zijn. Veel mensen hebben matige- tot ernstige rugklachten. Uit de praktijk is gebleken dat dit vaak wordt veroorzaakt door een verschil in lengte tussen het ene en het andere been. Deze onbalans zorgt voor het voortduren corrigeren van het lichaam/rug en extra spierspanning. Wat is het dan bijzonder dat meerdere mensen met wie wij hebben gebeden vanwege hun beenlengte verschil, na het gebed even lange benen hadden. Als er meer informatie over genezingen ons bereikt, zullen wij hierover berichten.

15 Maart Studie en outreach Buitenpost
Ook vandaag heeft Vader ons weer op een bijzondere manier gezegend. Ditmaal waren we met 13 broeders en zusters. Tegen het oorspronkelijke plan in zijn we niet naar Surhuisterveen geweest. We ervoeren dat God voor deze dag andere plannen had. We zijn daarom in zes groepjes van twee mensen van deur tot deur gegaan in Buitenpost. En de overblijver van de ploeg trok het centrum van Buitenpost in. We hebben niet alleen met veel mensen kunnen spreken, maar we hebben vaak ook voor hen mogen bidden. Op grond van het gelovig gebed hebben we meerdere genezingen mogen ervaren en daarnaast ook veel folders mogen uitdelen. Er is ook iemand geweest die na een gesprek de keus heeft gemaakt voor Jezus. We zouden aan dit rijtje gebeurtenissen graag nog een aantal specifieke voorbeelden willen toevoegen, ware het niet dat de wet op de privacy ons daarvan weerhoudt. Belangrijkste is: God weet het 🙂 Hij heeft ook op deze dag weer laten zien hoeveel Hij van mensen houdt.

19 April Studie en voorbereiding op een dag in Buitenpost en Drachten
Vandaag doen we Drachten en Buitenpost aan. Maar voordat we zover zijn, krijgen we eerst de noodzakelijke ‘tools’ aangereikt. Aansluitend gaan we heerlijk eten met z’n allen. Daarna gaan we met een groep van 10 mensen biddend door Buitenpost. Uiteraard vullen we dit aan met evangelisatie. Vervolgens splitsen we de groep op. Eén deel blijft in Buitenpost voor evangelisatie en de andere groep vertrekt naar Drachten. Op deze dag hebben zeven mensen gekozen voor Jezus. Daarnaast vinden diverse genezingen plaats, waaronder staar, rugpijn, pijn aan de elleboog, scheve heupen en het verhelpen van beenlengte verschil. Al met al een topdag voor ons en voor het Koninkrijk van God.

27 April Locatie: het circuit van Zandvoort (met stand en banner)
Wat hebben we vandaag mogen genieten van de aanwezigheid van God in de bediening die Hij ons heeft gegeven. Wat geweldig om te mogen zien dat er veel animo onder de mensen is om voor hen te laten bidden. Top! We hebben genezingen mogen zien deze dag, geestelijke doorbraken in de hemelse gewesten, verbetering van klachten. Er was niet altijd directe genezing. Maar dat is iets wat we meteen weer loslaten, want wij kennen het plan van onze Vader niet. We hoeven alleen maar beschikbaar te zijn. We hebben ook geweldig genoten van de gebeden voor mensen die zich op allerlei alternatieve wegen hadden gewaagd. Wij koppelden ze al biddend aan Jezus: De WEG, de Waarheid en het Leven.

30516 Mei GlorieStoel-acties (samen met Frans Tromp)
Wow, wat een heerlijk stekkie in Hilversum. We mochten met veel mensen bidden. Een man met nek- en schouderklachten werd compleet genezen. De dame in het koffiehuis had ernstige klachten als gevolg van artrose in haar rug. Na het gebed werd zij compleet verlost van alle pijn.
Een jongedame met reuma in knieën en enkels werd volkomen genezen. Ook mochten we bidden in een situatie van migraine. Het was een geweldige dag, want er waren op deze dag nog veel meer kwalen en Jezus heeft ze allemaal genezen. Stel je voor: Heerlijk, lekker in het zonnetje genieten en mensen vrijzetten van (alle fratsen van) de duivel.

17 Mei Een kort bezoek aan de USA DAY De Westereen.
Het dagdeel dat we hier mochten besteden was in het kader van een ‘USA Car meeting’. Hoewel hier geen spectaculaire dingen zijn gebeurd, zijn we toch blij dat we hier bij mochten zijn.

23,24 & 25 Mei North Side Custom Run 2014.
De USA Car meeting was dit jaar op een prachtige nieuwe locatie in Haskerhorne bij de manege. Jarenlang heeft dit evenement plaatsgevonden in Terherne. We werden uitgenodigd voor een rondrit en dat leverde een geweldige sensatie op. Als kers op het toetje brachten we een bezoek aan ‘Pedal to the Metal’. Hier vonden we prachtige auto’s in de showroom. Al met al een verdiende pluim voor de organisatie. Een geweldige club met allemaal prachtige mensen. We kijken met dankbaarheid terug op de mooie gesprekken en contacten.

30629 Mei 2014 Bike, Trike en American show
Deze dag waren we met een stand bij onze broeders en zusters van de C.M.A. (Christian Motorcyclists Association), een christelijke motorclub. Ook hier kwamen veel bikers van andere clubs. We hebben fijne gesprekken gehad.

31 Mei: Studie onder leiding van Torben Sondergaart.
Na een goede voorbereiding zijn we met ongeveer 100 mensen de straat op gegaan in twee grote plaatsen, Hoogeveen en Steenwijk. Ook hier hebben we een gezegende tijd gehad met prachtige gesprekken. Er was veel ruimte voor gebed en genezing. Wat ook niet onvermeld moet blijven, is de toerusting van twee aanwezigen tijdens de studie. Zij werden direct gedoopt na de studie. Tjitske en ik waren hier deze dag ook bij aanwezig.

5- 9 Juni Pinksterconferentie Biddinghuizen.
Het jaarlijks terugkerend spektakel was weer van hoog niveau. Het is altijd weer genieten als je met een hele groep broeders en zusters als vrienden mag optrekken. Zo’n locatie is natuurlijk een vrucht-bare werkplaats van onze hemelse Vader. En daarom konden we de uitdaging ook niet weerstaan om in actie te komen op de velden. We hebben niet heel veel samenkomsten bijgewoond, maar wel voor ons Glorietentje veel fijne gesprekken gehad. Ook hebben we meerdere malen voor mensen mogen bidden. Ferry van der Marel stond – ook met een banner – een paar veldjes verderop. Dus ook hij mocht zich verheugen in regelmatige toeloop van bezoekers. Er konden hierdoor veel mensen worden aangesproken en zijn er prachtige dingen gebeurd.

30419-28 Juli GlorieStoel-acties in Voorthuizen
Ook tijdens het kamperen hebben we de vrijmoedigheid genomen om GlorieStoel-acties op te zet-ten. Dit hebben we zowel op de camping gedaan als ook op de markt in Voorthuizen. We zijn de tel kwijtgeraakt van het aantal gesprekken dat we hebben mogen voeren. Wat ook bijzonder was, zijn de momenten van gebed die we mochten hebben met zo’n 15 mensen. We mochten hen met gebed bemoedigen. Als we een inventarisatie maken van de wonderen die Jezus daar heeft gedaan, dan hebben we het over ziekten, boosheid, ter plekke genezingen van rugpijn. Ook hebben we mogen bidden voor genezing van kanker.

6 Augustus Jaarmarkt in Buitenpost
303Op de Jaarmarkt in Buitenpost mochten we met een stand aanwezig zijn. We zagen heel veel mensen bij ons komen. Wat ons tijdens deze bezoeken is opgevallen, is hoeveel mensen kampen met teleurstelling en verdriet. Deze hebben wij mogen bemoedigen. Ook vonden we de vrijmoedigheid om mensen aan te spreken die verband of iets dergelijks droegen. God is een God van wonderen, want we hebben zo’n acht directe genezingen van pijn mogen beleven. Echt, de pijn verdween meteen na het gebed. Ook hebben veel bezoekers een kaartje meegenomen met adresgegevens van onze stichting. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat genezing op een ander moment plaatsvindt dan ter plekke. Het is dan mooi dat mensen die later genezing hebben ervaren, ons kunnen benaderen voor een getuigenis.

20 September Oldtimerdag Appelscha
We hebben vandaag meerdere mooie gesprekken gehad en hebben we veel mensen, dus ook waar we mee gesproken hebben, onze visitekaartjes meegegeven. Je weet maar nooit wat de plannen van Vader zijn en dan kun je maar beter voorbereid zijn.

3025 en 6 september USA Car Meeting Vroomshoop
Tijdens de USA Car Meeting in Vroomshoop mochten we aanwezig zijn met stand. Ook hier weer een toneel van prachtige gesprekken. We hebben zelfs met iemand het Zondaarsgebed mogen bidden en daarnaast voor genezing van depressiviteit. Tot onze aangename verrassing was er ook een fysiotherapeut op deze meeting. Hij was zeer nieuwsgierig naar de betekenis van onze banner en gaf ons alle ruimte om te vertellen hoe wij daar mee werkten.

6 September GlorieStoel-acties met Frans Tromp
Frans Tromp is naar Hoensbroek geweest om mee te werken aan een GlorieStoel-acties. In Hoens-broek waren in totaal 18 mensen. Deze werden verdeeld over Hoensbroek, Heerlen en Brunssum om voor de mensen te bidden in Jezus’ naam. Het was tevens de eerste Krachtevangelisatie en GlorieStoel-actie in Limburg. Deze acties werden voorafgegaan door studie met Ferry van der Marel, die met ons de Bijbel opende en het Woord van God met ons deelde.
Wat zeer noemenswaardig is, is het bezoek aan deze actie van een satanist. Hij had ’s nachts een droom gehad dat hij naar het gebouw moest komen waar we samengekomen waren. We mochten hem het goede nieuws vertellen van redding en bevrijding. Op alle locaties waren mensen geïnteresseerd in het evangelie en baden een gebed met ons mee. We ontmoetten ook een stel dat erg teleurgesteld was in de kerk. Toch was daar een opening voor het evangelie en Jaap mocht haar het goede nieuws brengen van verlossing en de onvoorwaardelijke liefde van Jezus. Daarna ging hij voor haar bidden. Deze vrouw werd zo aangeraakt door het gebed en bevrijd van haar last, dat ze van blijdschap Jaap om de nek vloog.
Een vrouw met astma kreeg na het gebed direct meer lucht. Een andere vrouw ervoer een hemelse vreugde toen er voor haar gebeden werd. Ook een man liep blij weg nadat er voor hem gebeden was. Vader gaf ons een hoop blijde mensen als resultaat op het gebed.
Een meisje kwam bij ons met cystic fybrosis, taaislijm ziekte. En ze had van nog veel meer dingen last. Ze ervoer de kracht van God in haar lichaam toen er met haar gebeden werd.
Er kwam iemand bij ons met een versplinterd bot in de knie. De knie werd tijdens het gebed direct genezen. Op deze dag hebben we ook een aantal mensen met rugklachten ontmoet. We mochten voor hen bidden en ze werden genezen.
Het is elke keer weer mooi om de verrassing en verwondering af te lezen in geval van genezing. Zo kwam er een jongen met last van zijn knie en tegelijk zijn vriend met pijn aan zijn elleboog. Beiden waren verbaasd toen de pijn verdwenen was na het gebed.
Deze dag was er ook ruimte om met wat jongeren in een kring te bidden…blijft leuk!
We ontmoetten ook een man die last had van zijn enkels en van zijn knieschijf. De man liep na het gebed zonder zijn stok weer verder! (we weten niet wat er met de stok is gebeurd)
Er kwamen zoveel rolstoelen voorbij, maar de meeste eigenaren wilden helaas geen gebed.
De balans opmakend was het weer een gezegende dag waar we Zijn liefde, genezingen en bewogenheid met de mensen mochten delen, Dank U Jezus!!!

26 27 Sept. Actie Filadelfia Gemeente, i.s.m. met leden van Kerygma en hun bus
Een mooi moment en gelegenheid om met mensen te mogen bidden. Daaronder bevonden zich ook de nodige tieners. God is een werk begonnen, ook in De Westereen. Hij zal niet stoppen totdat het is voltooid.

3,4,5 en 6 Oktober USA Car Meeting Strand Nulde
We mochten ons weer verheugen in onze stand in goede gesprekken en aangename ontmoetingen. Onder deze mensen waren de nodige collega-standhouders. We hebben ervaren hoe groot de acceptatie van onze aanwezigheid is en bezoekers aan onze stand openstaan voor het evangelie. Ook stemt het ons gelukkig dat we erg veel support ontvangen van de organisatie. God is goed!

15 November studiedag in Filadelfia Gemeente
Vandaag zijn we gestart met een studie over de actie die we later deze dag zouden houden. Voor de outreach hadden we de beschikking over 100 rozen waaraan een kaartje was vastgemaakt met een bemoediging. Deze hebben we aan het (winkelend) publiek uitgedeeld. We hebben met een aantal mensen mogen bidden en hebben dit als erg bemoedigend ervaren.

meer info kijk even op onze agenda www.cruisingforjesus.nl ook kunt u voor agendapunten en foto`s kijken op onze facebookpagina .
We willen jullie bedanken voor al jullie inzet en belangstelling, maar kunnen jullie hulp steeds meer gebruiken om samen Hem te dienen o.a. om mee te bidden of mee te werken voor alle actie`s en financieel, in Jezus naam bidden we jullie Zijn Shalom en hele fijne gezegende kerstdagen en 2015 toe.

Namens Stichting Cruising For Jesus,

Fam D.Ekema en Frans Tromp

Geplaatst in Nieuwsbrief.